Maailman parhaat koripalloilijat lista on suhteellisen haastava muodostaa, sillä jokaisella lajin kannattajalla on omat suosikkinsa ja kriteerit paremmuusjärjestyksen määrittämiseen. Tästä listasta löytyy kuitenkin lajin kermaa, oli oma suosikki kuka tahansa!

  • 1. Michael Jordan

Ei ole olemassakaan koripallo fania, joka ei tietäisi nimeä Michael Jordan ja se on myös useille tavallisille tallaajille tuttu nimi. Sen lisäksi että mies on rankattu parhaimmaksi pelaajaksi useaan kertaan, hän on myös lajin kuuluisimpia nimiä ja mahdollisesti tärkeimpiä pelaajia, joita lajissa on koskaan ollut. Miehen kilpailunhalu oli täysin omaa luokkaansa eikä samanlaista omistautumista todennäköisesti nähdä koskaan. Halu olla lajin paras pelaaja johti kuuteen mestaruuteen, viiteen MVP palkintoon ja lukuisiin unohtumattomiin pelikausiin. Tätä pelaajaa pidetään myös kaikkien aikojen parhaana puolustajana, eikä kukaan ole myöskään onnistunut voittamaan miehen 30.1 pisteen keskiarvoa peliä kohti NBA peleissä. Uran aikana Jordan pelasi lähes kaikkien huippujen kanssa ja valmentajana toimi strateginen nero Phil Jackson, joka todella toi pelaajan taidot esille.

  • 2. LeBron James

Tämä voi aiheuttaa joissain lajin faneissa paheksuntaa, mutta kokonaisuutta katsoen LeBron James on ehdottomasti legendaarisimpia pelaajia, mitä laji on koskaan nähnyt. Miehen suoritukset ovat uhanneet jopa fysiikan lakeja ja kun katsotaan fyysisesti lähes kaikkia pelaajia suuremman miehen keveää askelta, voidaan tosiaan nähdä mihin ihmisen keho pystyy. Äärettömän taidokkaan ja hyvin hallussa olevan kehon lisäksi mies pystyy pitää pään kylmänä, vaikka paineet ovat suuret. Tämä leimattiin jo nuorena lajin suurimmaksi nousevaksi tähdeksi ja median jatkuva läsnäolo on ollut miehelle arkea. Pisteiden suhteen saldo on järkyttävän suuri ja jopa sellaisissa peleissä, missä vastustajan joukkue koostuu pelistä tähdistä, LeBron on onnistunut silti ylittämään itsensä. Sen lisäksi mies oli vasta 22 vuotias kun tämä lähes pelkästään omalla pelaamisellaan onnistui saamaan joukkueen vuoden 2007 NBA finaaleihin.

  • 3. Magic Johnson

Johnsonin suosion salaisuus oli miehen uskomattomassa vetovoimassa ja tietenkin pelitaidoissa, jotka saivat tämän kohoamaan uransa huipulle. Miehestä löytyi kuitenkin muutakin kun pelkästään häikäisevä hymy ja viisi mestaruutta 13 vuoden aikana onkin hyvä taidonnäyte. Pelaajan pallokäsi oli aina valmiina ja tämä rikkoikin monia ennätyksiä, joita ei ole vieläkään onnistuttu peittoamaan. Kuuluisimpiin peleihin kuuluu 1980 vuoden NBA finaali, jossa tämä pelasi 20 vuotiaana aloittelijana sen aikaisia tähtiä vastaan.

  • 4. Oscar Robertson

Vaikka tämän miehen pelitaitoja ei enää päästä ihailemaan muuta kuin videolta, on miehen tilastot täysin omaa luokkaansa. ”The Big O” lempinimellä pelaava mies onnistui saamaan 30,8 pistettä, 12,5 palautusta ja 11.4 avustusta 1961-62 kaudella, tehden koripallon historiaa. Lisäksi pelaaja vaikutti vahvasti NBA:n kehitykseen muiltakin osin, eli tämä omistautui lajille myös pelaamisen ulkopuolella.

  • 5. Wilt Chamberlain

Chaberlain saattoi ehkä pelata sellaisena aikana, jossa pelaajat olivat huomattavasti pienempiä, eikä koripallosta löytynyt samanlaisia atleettisia taitoja, kuin nykypäivänä, mutta miehen taidot olivat silti omaa luokkaansa. Pelaajalla on kaikki kärkisijoitukset neljänteen sijaan asti NBA listalla, yhden kauden pistesaldo keskiarviossa. Ja nämä kaikki ennätykset tehtiin neljän ensimmäisen ammattimaisen pelikauden aikana. Kuuluisimpiin peleihin kuuluu 1962 vuoden peli, jossa mies sai uskomattomat 100 pistettä pelistä, eikä tätä uskota kenenkään voivan voittaa. Mies on myös ainut pelaaja joka on saanut enemmän palautuksia pelin aikana kuin Bill Russel ja pelannut useamman minuutin peliä kohti kuin kukaan pelaaja liigan historiassa. 14 vuotta kestäneen uran aikana ainut kausi jolloin mies ei päässyt All-Starsien pariin oli vuonna 1970, johtuen loukkaantumisesta ja silti tämän onnistui saada joukkueensa NBA finaaleihin.